Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#21 KOXsu

KOXsu
  • Zapaleniec

  • 1155 postów
  • 3DMark 06:3DMark 11- 9323

Napisano 30 październik 2013 - 00:50

Najłatiwjszy sposób:

 

1.zamykasz origin
2. pobierasz ten program(cyberghost 5)
3. ustawiasz usa i naciskasz żółty przycisk
4. odpalasz origin
5. odpalasz Bf4

6. zamykasz cyberghost i szukaj serwera

 

Na multi mam 60fps chodzi lepiej niż beta, a singiel warto przejść nawet dla samej grafiki choć jest nawet dobry


  • 1
CPU: i7 8700k@5Ghz 1.34V Chłodzenie: Prolimatech Megahalems Płyta: Asrock Z370 Extreme 4 Ram: Corsair 2x8Gb 3000Mhz Cl15 GPU: GTX 1080 Ti MSI GAMING X@2056Mhz, Karta Dźwiękowa: Asus Strix Raid DLX Dysk: M.2 Plextor M8PeG 512Gb, Crucial MX200 250Gb Zasilacz: Corsair RM650X Buda: Fractal design core 3000 Monitor: Asus PG278QR<p>

#22 elvismt

elvismt
  • ...

  • 1242 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 30 październik 2013 - 01:11

na nowych sterach gra po prostu zasuwa! problem w tym iż w kampani już na starcie zacina się koleś przy drzwiach i grać się nie da. No szlag by to. nie potrafię wyrazić jaki jestem zdenerwowany. Jeśli ktoś się zastanawia zaczynam proces odradzania kupna tej gry 

 

Do VPN mam security kiss tunnel i działa wyśmienicie 


  • 0

PC - I7 3770 MSI Z77A-G43, Macho rev.B 16GB DDR3 1600MHz, MSI GeForce GTX1070, EVGA Supernova 750W, SSD 512GB Kingstone, HDD1 3TB Hitachi HDD2 WD black 1TB, HDD3 WD Green 1,5TB, HDD4 WD Green 1TB, HDD5 WD 500GB Backup Windows 7 Professional 64 SP1 i Win 10pro Notebook - Asus Zenbook UX32V i5 3317U 10GB ram Nvidia 620

 

 

 


#23 kamyk155

kamyk155
  • Pasjonat

  • 898 postów

Napisano 30 październik 2013 - 20:51

Witam - problem jest dokładnie taki sam jak w Battlefield 3 i nazywa się pospolicie DUST/SMOKE FLICKERING. Występuje w konfiguracjach SLI i kartach dwuprocesorowych np. GTX590/690.

Sprawa wygląda tak - na niektórych mapach są zamiecie i przemieszcza się kurz - tekstury kurzu migotają. Są także mokre drogi - tu tak samo, czasami góry w tle lub chmury - to samo.

Od bardzo dawna miałem to w BF3 i niestety teraz mam też w BF4.

Kombinowałem z mostkami SLI - nowe, podwójne, pojedynczy.

Na YouTube są liczne filmiki tego zjawiska na różnych konfigach, na google są dziesiątki sposobów na "niby fix" ale nic to nie daje. Nowe sterowniki także nic nie dały. Wcześniej problem taki miałem w 3DMarku (2013) w teście Fire Strike - teraz go nie mam.

Ktoś ma podobny problem w BF3/4 ?


  • 0

1. Core i7 5960x@4GHz - Asus Rampage V Extreme - 4x8GB DDR4 2400@2666 14-14-14 MHz HyperX Fury - MSI RTX 2080ti Gaming X Trio - 1x Samsung 950 PRO M.2 512GB (system) - 1x XPG 8200Pro M.2 1TB (gry) - 1x WD Green 6TB (magazyn) - 1x GOODRAM Iridium PRO 240GB (net) - obudowa Lian-Li D888WX 8Pack + chłodzenie wodne CPU - zasilacz Super Flower Leadex Platinum 1000W

2. Clevo P170EM - i7 3940xm - 2x8GB DDR3 1600MHz Kingston - GTX970m 6GB - Samsung 850 Pro 256GB (system) - Samsung 850 EVO 500GB (gry) - Hitachi 1TB (magazyn)

3. Intel NUC7i5BNH - Core i5 7260U - 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Impact - Samsung SM951 256GB AHCI


#24 Klikacz

Klikacz
  • 2/10

  • 2718 postów
  • 3DMark 06:-2

Napisano 30 październik 2013 - 20:59

A próbowałeś na pojedynczych kartach?


  • 0

#25 kamyk155

kamyk155
  • Pasjonat

  • 898 postów

Napisano 30 październik 2013 - 21:06

Problem występuje tylko w SLI i kartach dwuprocesorowych. Gdy wyłączę SLI - bez problemów.


  • 0

1. Core i7 5960x@4GHz - Asus Rampage V Extreme - 4x8GB DDR4 2400@2666 14-14-14 MHz HyperX Fury - MSI RTX 2080ti Gaming X Trio - 1x Samsung 950 PRO M.2 512GB (system) - 1x XPG 8200Pro M.2 1TB (gry) - 1x WD Green 6TB (magazyn) - 1x GOODRAM Iridium PRO 240GB (net) - obudowa Lian-Li D888WX 8Pack + chłodzenie wodne CPU - zasilacz Super Flower Leadex Platinum 1000W

2. Clevo P170EM - i7 3940xm - 2x8GB DDR3 1600MHz Kingston - GTX970m 6GB - Samsung 850 Pro 256GB (system) - Samsung 850 EVO 500GB (gry) - Hitachi 1TB (magazyn)

3. Intel NUC7i5BNH - Core i5 7260U - 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Impact - Samsung SM951 256GB AHCI


#26 Klikacz

Klikacz
  • 2/10

  • 2718 postów
  • 3DMark 06:-2

Napisano 30 październik 2013 - 21:08

Patrzyłeś tutaj? 

 

http://battlelog.bat...54490019840200/


  • 0

#27 kamyk155

kamyk155
  • Pasjonat

  • 898 postów

Napisano 30 październik 2013 - 21:25

Czytałem tego całe masy i każdy ma jakieś swoje rozwiązanie - niestety u mnie nic się nie sprawdzało i nadal nie sprawdza.

W BF3 czasami wystarczyło, że wszedłem do gry - zobaczyłem migotanie - wyszedłem do menu i raz jeszcze wgrałem grę - problem znikał. Teraz na BF4 to nie działa.


  • 0

1. Core i7 5960x@4GHz - Asus Rampage V Extreme - 4x8GB DDR4 2400@2666 14-14-14 MHz HyperX Fury - MSI RTX 2080ti Gaming X Trio - 1x Samsung 950 PRO M.2 512GB (system) - 1x XPG 8200Pro M.2 1TB (gry) - 1x WD Green 6TB (magazyn) - 1x GOODRAM Iridium PRO 240GB (net) - obudowa Lian-Li D888WX 8Pack + chłodzenie wodne CPU - zasilacz Super Flower Leadex Platinum 1000W

2. Clevo P170EM - i7 3940xm - 2x8GB DDR3 1600MHz Kingston - GTX970m 6GB - Samsung 850 Pro 256GB (system) - Samsung 850 EVO 500GB (gry) - Hitachi 1TB (magazyn)

3. Intel NUC7i5BNH - Core i5 7260U - 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Impact - Samsung SM951 256GB AHCI


#28 effendi360

effendi360

Napisano 30 październik 2013 - 21:37

Czytałem o tym, pewnie naprawią niebawem. Na jednej też to występuje, ale aktualizacja do tych najnowszych sterów pomaga.


  • 0

#29 Jajacek

Jajacek
  • Dyskutant

  • 166 postów
  • GG:1903441
  • Miejscowość:Kłodzko
  • 3DMark 06:9217

Napisano 30 październik 2013 - 23:17

Propagowanie piractwa // jg


Użytkownik jacekgothic edytował ten post 31 październik 2013 - 06:47

  • 0

CPU: Intel i7 8700, GPU: MSI RTX 2080 Gaming X Trio, MOBO: Z370 AORUS Gaming 7,
RAM: Aorus RGB DDR4, 2x8GB, 3200MHz, SSD: Plextor M8Pe(Y) 256GB, HDD: 2TB + 1TB,
PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, Case: Phanteks Enthoo Pro, DVD: Plextor PX-L890SA


#30 koowall

koowall
  • Gaduła

  • 320 postów

Napisano 30 październik 2013 - 23:19

Grę mawz oryginalną jak rozumie? Bo widzisz ją mam i grać dopiero od 31.10 mogę...

Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
  • 0

CPU - i5 3570k OC 4.4 GHz + Noctua NH-C14.
MOBO - MSI Z77 MPOWER
GPU - ASUS GTX 670 Direct CUII OC
RAM - 2 x 8GB Patriot Viper 2133 MHz
PSU - Seasonic G-Series 650W Gold ; CASE - Cooler Master Advanced II Dominator


#31 AndreoKomp

AndreoKomp
  • Pasjonat

  • 934 postów

Napisano 31 październik 2013 - 00:14

Zaraz na początku gry solowej utknąłem w miejscu, w którym mam dotrzeć z drużyną do punktu ewakuacji. Nie wiem jak wskazać cel dla krążącego śmigłowca, w celu otrzymania wsparcia powietrznego. Z podpowiedzi w grze wynika, że należy wskazać cel tak samo jak dla drużyny, problem w tym, że podczas rozgrywki nie pokazuje mi się kwadracik z literą Q - sygnalizujący gotowość drużyny do ataku. Po naciśnięciu klawisza Q otwiera się chyba podgląd dla podświetlenia celów, ale co dalej ?

To proste, musisz poczekać na nowego crack-a, bo ten jak widać nie działa jeszcze w 100% dobrze :menda:


  • 0

CASE: Fractal Design Define R4 + 3M DI-NOC + 4x Noiseblocker XK1 140mm@350rpm || PSU: Be Quiet! Straight Power E9 CM 580W

CPU: ​Intel Core i5 4670K + Thermalright True Spirit 140@500rpm + Arctic MX-2 || MOBO: Asrock Z87 Extreme 4

GPU: Gigabyte GTX 760 OC 2GB (Fan 900rpm) || RAM: Crucial Ballistix Tactical 4x4GB 1600MHz CL8 || AUDIO: Asus Xonar D2X

SSD: Crucial BX100 500GB || HDD: Welland ME+751 || DVD: LG GH20NS15 || MOUSE: Logitech G700s || KEYBOARD: Logitech K800

LCD: 2x Iiyama X2483HSU-B2 || LAN: Synology DS115j + WD Red WD40EFRX 4TB + TP Link WR1043ND


#32 henus7

henus7
  • Zapaleniec

  • 1185 postów

Napisano 31 październik 2013 - 01:10

LOL ? A Ty chyba na rozum musisz poczekać... od razu myślisz że pirat ? Miałem ten sam problem... ale normalnie wystarczy znaleźć się w odpowiedniej odległości i kliknąć Q. I oznacza cele także problemu nie ma...


  • 0

Intel Core i5 3470 @ 4.2GHz 1,1V | SilentiumPC Grandis XE1236 | ASUS P8P67 rev. 3.1
4x4(16)GB Kingston HyperX Fury 2133 1.55V (10-10-10-30-CR1T) | 1TB Samsung HD103SJ

120GB SSD SanDisk Extreme II | 1TB Verbatim Store'n'Go USB 3.0 | Zotac GTX1070 @ 1998/8208 Thermaltake Smart SE 530W | Xbox 360 Wireless Pad | SilentiumPC AquariusX90 | Windows 10 Pro x64

UPC - 250Mb/20Mb | Logitech X-530 | LG 43LJ500V FHD | A4Tech Bloody ZL50 Sniper | PS4


#33 Balrogos

Balrogos
  • Pasjonat

  • 917 postów
  • Miejscowość:Elbląg
  • 3DMark 06:34432

Napisano 31 październik 2013 - 01:36

Doświadczam tych samych błędów co na serwerach beta czyli:

1. Zawieszanie się ekranu ładowania

2. Losowe crashe gry z monitem o directx

3. Gra na nie których serwerach przycina się co 3 sek.

 

Błędy były wielokrotnie zgłaszane czy ktokolwiek ma jakieś dodatkowe informacje?


  • 0

CPU: Intel Core i7 4790K 4,7GHz 1,25v Cooler: Lepa EXillusion 240 Mobo: Gigabyte: Z97X Gaming 3 GPU: Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream RAM: Kingston DDR3 HyperX Genesis Grey Series 4x4GB 1866MHz CL10 CASE: SilentumPC Armis AR7 TG-RGB PSU: SilentumPC Supremo FM2 Gold SSD/HDD: 1. OCZ Vertex 2 64GB 2. GOODRAM C50 120GB 3. GOODRAM C100 120GB 4. Samsung SpinPoint F3 1TB 5. Seagate ST2000DM001 2TB 6. Seagate ST3000DM001 3TB Monitor: 23.1" Iiyama ProLite X2377HDS-B1 (5ms) 60hz Mic: Samson C01UPro


#34 OzeeNo

OzeeNo
  • Amator

  • 52 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 31 październik 2013 - 02:24

Właśnie skończyłem i po 2 godz powiem tak :
1. 2x zawiecha w trakcie gry (pomaga tylko zabicie procesu)
2. Tekstury mam kolorowe co jakiś czas żółto zielono różowe
3. Tak jak piszesz ma niektórych serwerach dropy co 4-5 sekund.

Ogólnie gra jest plynniejsza, ale jak widać trochę zostało do poprawienia jeszcze.

SGS II


  • 0

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gd -55   III   i5 3470k  III  gtx 670   III  8GB   III  1 TB 


#35 kamyk155

kamyk155
  • Pasjonat

  • 898 postów

Napisano 31 październik 2013 - 06:29

Nie pomaga, bo mam je wgrane i to są niby sterki specjanie pod BF4......

I nie wiem czy to naprawią bo w BF3 też to mam...........do dziś.


  • 0

1. Core i7 5960x@4GHz - Asus Rampage V Extreme - 4x8GB DDR4 2400@2666 14-14-14 MHz HyperX Fury - MSI RTX 2080ti Gaming X Trio - 1x Samsung 950 PRO M.2 512GB (system) - 1x XPG 8200Pro M.2 1TB (gry) - 1x WD Green 6TB (magazyn) - 1x GOODRAM Iridium PRO 240GB (net) - obudowa Lian-Li D888WX 8Pack + chłodzenie wodne CPU - zasilacz Super Flower Leadex Platinum 1000W

2. Clevo P170EM - i7 3940xm - 2x8GB DDR3 1600MHz Kingston - GTX970m 6GB - Samsung 850 Pro 256GB (system) - Samsung 850 EVO 500GB (gry) - Hitachi 1TB (magazyn)

3. Intel NUC7i5BNH - Core i5 7260U - 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Impact - Samsung SM951 256GB AHCI


#36 effendi360

effendi360

Napisano 31 październik 2013 - 07:35

Na sli? U mnie na sli bf3 działał bezproblemowo...

\Wytapane z Xperia T//


  • 0

#37 Balrogos

Balrogos
  • Pasjonat

  • 917 postów
  • Miejscowość:Elbląg
  • 3DMark 06:34432

Napisano 31 październik 2013 - 12:05

Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf4.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x526b9042
Nazwa modułu powodującego błąd: d3d11.dll, wersja: 6.2.9200.16570, sygnatura czasowa: 0x5153b56b
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x00000000000d6ba7
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x177c
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01ced62235d9f806
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\d3d11.dll
Identyfikator raportu: 5de6faee-421b-11e3-8879-d43d7e2bca6b
Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf4.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x526b9042
Nazwa modułu powodującego błąd: bf4.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x526b9042
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x0000000000af3158
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x1550
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01ced61efc30c334
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: D:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Identyfikator raportu: f4b3f69c-4214-11e3-8879-d43d7e2bca6b
Nazwa aplikacji powodującej błąd: bf4.exe, wersja: 1.0.0.0, sygnatura czasowa: 0x526b9042
Nazwa modułu powodującego błąd: MSVCR110.dll, wersja: 11.0.51106.1, sygnatura czasowa: 0x5098826e
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x000000000003c7f0
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x19b8
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01ced61eb0dd47c9
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: D:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Windows\system32\MSVCR110.dll
Identyfikator raportu: 062e52e1-4212-11e3-8879-d43d7e2bca6b

  • 0

CPU: Intel Core i7 4790K 4,7GHz 1,25v Cooler: Lepa EXillusion 240 Mobo: Gigabyte: Z97X Gaming 3 GPU: Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream RAM: Kingston DDR3 HyperX Genesis Grey Series 4x4GB 1866MHz CL10 CASE: SilentumPC Armis AR7 TG-RGB PSU: SilentumPC Supremo FM2 Gold SSD/HDD: 1. OCZ Vertex 2 64GB 2. GOODRAM C50 120GB 3. GOODRAM C100 120GB 4. Samsung SpinPoint F3 1TB 5. Seagate ST2000DM001 2TB 6. Seagate ST3000DM001 3TB Monitor: 23.1" Iiyama ProLite X2377HDS-B1 (5ms) 60hz Mic: Samson C01UPro


#38 RuLeR

RuLeR
  • iddqd

  • 1228 postów
  • 3DMark 06:

Napisano 31 październik 2013 - 12:53

a sprawdz czy podczas tego błedu masz w zdarzeniach administracyjnych WHEA-Logger.


  • 0

Spoiler

#39 Balrogos

Balrogos
  • Pasjonat

  • 917 postów
  • Miejscowość:Elbląg
  • 3DMark 06:34432

Napisano 31 październik 2013 - 13:30

Nie nic takiego tam nie ma, inne gry chodzą bez problemu, test obciążenia CPU też przychodzi pomyślnie


  • 0

CPU: Intel Core i7 4790K 4,7GHz 1,25v Cooler: Lepa EXillusion 240 Mobo: Gigabyte: Z97X Gaming 3 GPU: Palit GeForce GTX 1070 Super JetStream RAM: Kingston DDR3 HyperX Genesis Grey Series 4x4GB 1866MHz CL10 CASE: SilentumPC Armis AR7 TG-RGB PSU: SilentumPC Supremo FM2 Gold SSD/HDD: 1. OCZ Vertex 2 64GB 2. GOODRAM C50 120GB 3. GOODRAM C100 120GB 4. Samsung SpinPoint F3 1TB 5. Seagate ST2000DM001 2TB 6. Seagate ST3000DM001 3TB Monitor: 23.1" Iiyama ProLite X2377HDS-B1 (5ms) 60hz Mic: Samson C01UPro


#40 kamyk155

kamyk155
  • Pasjonat

  • 898 postów

Napisano 31 październik 2013 - 17:34

Na BF3 problem migotania kurzu występował w misji gdzie jechało się jeepami na lotnisko, gdzie lądowali ruscy spadochroniarze.

W późniejszych misjach też coś widziałem w kilku miejscach. Na pewno jeszcze w misji czołgiem w mieście jadąc do banku po atomówki.


  • 0

1. Core i7 5960x@4GHz - Asus Rampage V Extreme - 4x8GB DDR4 2400@2666 14-14-14 MHz HyperX Fury - MSI RTX 2080ti Gaming X Trio - 1x Samsung 950 PRO M.2 512GB (system) - 1x XPG 8200Pro M.2 1TB (gry) - 1x WD Green 6TB (magazyn) - 1x GOODRAM Iridium PRO 240GB (net) - obudowa Lian-Li D888WX 8Pack + chłodzenie wodne CPU - zasilacz Super Flower Leadex Platinum 1000W

2. Clevo P170EM - i7 3940xm - 2x8GB DDR3 1600MHz Kingston - GTX970m 6GB - Samsung 850 Pro 256GB (system) - Samsung 850 EVO 500GB (gry) - Hitachi 1TB (magazyn)

3. Intel NUC7i5BNH - Core i5 7260U - 2x4GB DDR4 2133MHz HyperX Impact - Samsung SM951 256GB AHCI






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Program przestał działać., battlefield, Battlefield 4, wydajność, GTX, 650ti, gtx650 ti, BF4 problem, origin, battlefield4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych