Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Użycie CPU 95/100%


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
60 odpowiedzi w tym temacie

#41 sword88

sword88
  • Zapaleniec

  • 1106 postów
  • Miejscowość:Słupsk

Napisano 19 kwiecień 2014 - 23:06

g data otwiera ten proces.
  • 0

#42 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 19 kwiecień 2014 - 23:36

można wiedzieć, co odkryło mą postać ?

Patrząc na historię nicków, momentalnie widać, że tylko Ty mogłeś wymyślić coś jak Ragnar Lothbrok...

No ale tyle OT. 
  • 1
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#43 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 19 kwiecień 2014 - 23:48

no jesli g data otwiera ten proces to juz go odinstalowuje 


nawet odinstalowac tego nie idzie :( 

http://zapodaj.net/1...519560.png.html


  • 0

#44 sword88

sword88
  • Zapaleniec

  • 1106 postów
  • Miejscowość:Słupsk

Napisano 20 kwiecień 2014 - 00:30

weź wyłącz antyvira, żeby w tle nie działał i spróbuj.

Użytkownik sword88 edytował ten post 20 kwiecień 2014 - 00:31

  • 0

#45 Nowaj

Nowaj
  • Nie wstydzę się konsoli.

  • 17852 postów
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • 3DMark 06:Fire Strike - 16k

Napisano 20 kwiecień 2014 - 00:35

co odkryło mą postać ?

 

wynik z 3d marka

 

Nie pasowało mi jedynie mobo. 


  • 0

i7 6900K / RTX 2060 / 32GB DDR4 3200MHz / Samsung 950PRO 512GB / Phanteks Enthoo Primo Philips BDM4350UC/00 / Corsair K95 RGB / Logitech G900

Playstation 4 Pro / Xbox One S / LG OLED65B7V / Denon AVR-X1300W / Jamo S626

Worklog STAR WARS FireStrike
Moderator globalny / Ekspert działów: Dyski twarde, napędy optyczne i nośniki pamięci, Karty graficzne i Zestawy komputerowe / Pełne zestawienie Ekspertów

 


#46 gepardmak

gepardmak
  • Maniak

  • 3920 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 06:34

Gdy system jest zainfekowany często się zdarza, że procesy antywirusa zużywają więcej zasobów systemowych(auto-ochrona, ochrona rezydentna, blokowanie ataków). Możliwe też, że procesy Twojego programu antywirusowego już zostały zmodyfikowane przez szkodniki. Możesz spróbować przeinstalować oprogramowanie Gdaty, pobierając nowy instalator ze strony producenta. Problem powinien ustąpić po przeinstalowaniu programu. Chyba, że chcesz się pozbyć tego antywirusa na stałe w tej sytuacji pobrany instalator też powinien pomóc.        


Użytkownik gepardmak edytował ten post 20 kwiecień 2014 - 06:35

  • 0

#47 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 06:57

ja mam tego antywirusa na plycie takze zaraz zainstaluje na nowo i dam znac :P


a tak na marginesie cos z ramem teraz tez jest nie tak , 80% i strasznie komp muli a praktycznie nic nie robie 


  • 0

#48 gepardmak

gepardmak
  • Maniak

  • 3920 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 07:19

W Menadżerze zadań(Ctrl+Alt+Del) możesz sprawdzić jakie procesy zużywają najwięcej pamięci ale sądzę, że będą to właśnie procesy antywirusa. Lub jest jeszcze w systemie cała masa małych procesów(szkodników), które do kupy zużywają zasoby. Pobierz ten program Anvir Task Manager http://www.anvir.com/download.htm portable wystarczy. Uruchom program, w menu View-Language zmień język na polski. Potem przejdź na zakładkę procesy i zrób screeny, tak by widoczna była cała lista od góry do dołu. Może uda się stwierdzić co jest balastem w Twoim systemie. Screeny wrzuć na forum.  


  • 0

#49 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 07:22

tak na marginesie cos z ramem teraz tez jest nie tak , 80% i strasznie komp muli a praktycznie nic nie robie

No mówiłem Ci już, o tym RAMie. Najpierw wyczyść kompa najlepiej jak potrafisz, potem będziemy się martwić co dalej i dyskutować ;)

Potem przejdź na zakładkę procesy i zrób screeny

A raczyłeś przejrzeć ten temat wstecz? 
Kolejny który popisuje się tutaj kompletnym brakiem rzetelności. Chyba zacznę stawiać "nagrody", bo takiej fuszery dawno tu na forum nie widziałem.
  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#50 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 07:46

Screeny z procesow robilem wyzej , prosze zobacz sobie . Co do tego ponownego zaintalowania antywirusa to jestem znow w du**e bo wyskakuje ten sam blad co przy probie jego usunięcia ;/ . A co do tego sid vicious to komputer mam juz czysty , pousuwałem . A ram znow teraz jak zresetowalem system wrocil do normy i jest na 20/30% ... naprawde nie wiem co sie dzieje ;/ 


  • 0

#51 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 08:07

No problem ewidentnie tkwi w tym, że uruchamiają Ci się zbędne procesy. A czy zbędne to zwykłe śmieci z poinstalowanych programów, czy wirus to nie wiadomo (przynajmniej mi).

Zobacz sobie jeszcze coś takiego
Start -> szukaj -> msconfig (uruchom) -> zakładka Uruchamianie

Zrób screena z tego co tam masz, zobaczymy czy jakieś procesy są tam zbędne i można je będzie tym sposobem odłączyć.


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#52 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 08:13

Prosze 

http://zapodaj.net/8...cf6b32.png.html


  • 0

#53 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 08:23

tnwrOgU.png

Odznacz te trzy ostatnie, zastosuj, reset i sprawdź w menedżerze zadań, czy te dziwne procesy nadal tam są (no i czy dalej niebotycznie żre ram/moc procesora)

IRvBhef.png
W tym miejscu będziesz miał podane obciążenie CPU / RAM.
 


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#54 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 08:32

Okej mistrzu momencik :D 


dziwne bo tego na screenie nie da sie odznaczyc , tzn da sie ale po "zastosowaniu" znow sie zaznacza automatycznie http://zapodaj.net/b...894efb.png.html


  • 0

#55 gepardmak

gepardmak
  • Maniak

  • 3920 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 11:36

@sid vicious. Chłopie czemu się mnie czepiasz. Obserwuje wątek prawie od samego początku i może wcześniej niż ty. Jeśli chodzi o Twoją rzetelność to sorry, ale dwa Twoje lakoniczne zdania w typie guru nie wyjaśnią tematu. Nie każdy jest informatykiem i potrafi ogarną sprzęt, system i oprogramowanie, które posiada. Ludziom trzeba jaśniej. Ale z tego co widzę to i ty nie wiele wiesz o usuwaniu szkodliwego oprogramowania. Zadałbyś sobie chociaż trud sprawdzenia co Anvir Task Manager potrafi. Do dużo lepsze narzędzie do analizy autostartu, procesów, usług, wtyczek IE .itp. Niż podany przez Ciebie msconfig. Krytykować to też potrafię, ale zadaję Sobie chociaż trud sprawdzenia czy ja mam racje czy ta druga osoba. Normalnie jakbym słyszał informatyków z mojej firmy. Którzy wciskają kit ludziom a prostych rzeczy nie potrafią naprawić. I trzeba odwalać za nich robotę, bo niby to są zajęci, piciem kawy, paleniem fajek i gadaniem pierdoł. 

Celowo podsunąłem autorowi program Anvir Task Manager. I poprosiłem go o screeny z tego programu bo systemowy menadżer zadań to mało użyteczne narzędzie i nie wiele nim można zdziałać. Jeśli autor chce usunąć antywirusa to musi się posłużyć narzędziem producenta do usuwania pozostałości po jego oprogramowaniu https://www.gdata.pl...iczna,narzedzia . Dopiero po usunięciu i restarcie peceta będzie można próbować instalować od nowa tego antywirusa o ile nie będzie sprawiał problemów później.


Użytkownik gepardmak edytował ten post 20 kwiecień 2014 - 11:39

  • 0

#56 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 11:57

Nie każdy jest informatykiem

Ja również nie jestem.
 

 

Chłopie czemu się mnie czepiasz.

Bo wyskakujesz jak filip z konopii i pytasz o to, co już tu było.
 

 

podsunąłem autorowi program

A bo temu człowiekowi potrzeba kolejnego zbędnego programu, bo mało ma już zbędnych procesów żerujących na zasobach jego PC.
Zwłaszcza potrzebny jest program, który robi to samo, co wbudowany w system msconfig.  :facepalm: 

@LifeIsDeath, dobra, to postaraj się go wywalić z kompa (G-Data) sposobem podanym przez kolegę wyżej (tj. poprzez narzędzie producenta G-Data, nie jakieś Task Managery).

 


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#57 gepardmak

gepardmak
  • Maniak

  • 3920 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 12:40

@sid vicious

Anvir Task Manager portable.  Nic autor nie musiał instalować(celowo podkreśliłem portable). Gdyby soft się nie spodobał to autor wywaliłby go w cholerę bez odinstalowywania i zbędnych czynności. Z zasady nie polecam, żadnego softu, którego nie znam lub może sprawiać kłopoty komukolwiek. Program jest podobny do Autoruns MS ma jednak znacznie większe od niego możliwości i jest bardziej przejrzysty. Pozwala na pełną analizę systemu jego procesów, usług, wtyczek przeglądarek, autostartu itp. oraz zablokowanie podejrzanych elementów lub przeskanowanie ich za pomocą skanera antywirusowego online(witryna Virustotal). Wiele razy to małe narzędzie, uratowało nie jeden komputer przed ponowną instalacją systemu.  


  • 0

#58 sid vicious

sid vicious
  • Pan Przecinek

  • 11999 postów

Napisano 20 kwiecień 2014 - 12:53

W takim razie rozsądnym będzie, jeśli autor zechce spróbować z takiego rozwiązania.


  • 0
Mini słowniczek poprawnej pisowni:w ogóle, przede wszystkim, poniekąd, na pewno, naprawdę, użytkować, wziąć, skąd, spróbuj, otóż, rzadki, żaden, wierzyć, krótko, obejrzeć, jest napisane (coś), pisze (ktoś), włączać, wyłączać, sprzedaż, póki, lepsze, w sumie, obudowa.
Moderator Globalny/Ekspert działu: Zestawy Komputerowe / GPU / Pełne zestawienie Ekspertów

#59 XSkiLL12310

XSkiLL12310
  • Amator

  • 48 postów
  • Miejscowość:Polska
  • 3DMark 06:Nie używam, ale 3DMark 11, pamietam tyle że było 11k na grafie

Napisano 20 kwiecień 2014 - 23:02

Ja polecam reinstalke systemu :)

 

Znalazłem taki program Wise PC 1stAid. Pobierz go, zainstaluj zjedź na sam dół, będziesz miał opcje "komputer działa zbyt wolno". Ta funkcja resetuje ustawienia konfiguracyjne do pierwotnego stanu (usługi, procesy itd).

 

screen

 

http://scr.hu/1bit/01zyz


Użytkownik XSkiLL12310 edytował ten post 20 kwiecień 2014 - 23:03

  • 0

#60 LifeIsDeath

LifeIsDeath
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 210 postów

Napisano 22 kwiecień 2014 - 08:15

Przepraszam za moją nieobecność , prosze o to screeny z tego programu :

http://zapodaj.net/d...9f21b1.png.html

http://zapodaj.net/c...d4279a.png.html


Przeskanowalem system malbarabytes , wykryło kilka wirusów to wlasnie one gryzą procesor ? 

http://zapodaj.net/a...c4b363.png.html


Dodam ze tego trojana nie wiem czemu nie moge usunąć 


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych