Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Blue screen przy nowych komponentach


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#81 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 14 luty 2014 - 22:20

wlasnie tak robilem wtedy wywalal bledy z uruchamianiem xD gdzie normalnie smigal :P 

niewiem jutro bedzie karta graficzna :) 

jak nie pojdzie z nia to sie zdenerwuje xD 


  • 0

#82 Blue PiK

Blue PiK
  • Gaduła

  • 394 postów
  • 3DMark 06:39200

Napisano 15 luty 2014 - 10:41

Aha. Dysk w porządku win też. To jeszcze spróbuj tak. Skorzystaj z tego poradnika.

Zmień tylko z drugiego obrazka:

All core 40

CPU Cache Ratio 39

Ostatni obrazek jest, podejrzewam z wcześniejszej wersji biosu.

Powyłączaj wszystkie oszczędzacze C3, C6, C7, C State

Zobaczysz czy rzeczywiście twój procek potrzebuje wyższych napięć (kod124)

Instaluj Windowsa. Na tych ustawieniach nic nie zagrozi procowi.

Ramy jedna tylko kość w slocie A2 lub B2 z tymi ustawieniami na przemian, czyli, jeżeli będzie zwiecha to wyjmij ze złącza, zamień na drugą kość.

Można też powyłączać w biosie wszystkie niepotrzebne w tej chwili urządzenia czyli USB controller,  Onboard HD Audio, Front Panel, Onboard HDMI HD Audio, Onboard LAN, Serial Port.


Baw się, może się uda. Na Gigabyte B75M-D3V u mnie z powodzeniem chodziło tylko na iGPU z Pentium G 2030 (LGA1155)


  • 0

Podwoję swoją wiedzę, rzekło Zero.

 


#83 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 15 luty 2014 - 10:45

dzieki co do all core i  cpu cache to juz wczesniej tak ustawilem :P grafa powinna byc kolo 12 to pobawie sie biosem i napisze czy pomoglo :P 


  • 0

#84 Blue PiK

Blue PiK
  • Gaduła

  • 394 postów
  • 3DMark 06:39200

Napisano 15 luty 2014 - 10:48

Ok.


  • 0

Podwoję swoją wiedzę, rzekło Zero.

 


#85 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 15 luty 2014 - 12:04

i wlasnie zauwazylem ze mrozinho *** l sprawe -.-

xD dlaczego 

zasilacz nie jest wydajny do calego kompletu dal mi jakies "go**o " ktore wedlug producentow nie wystarcza i teraz musze wymienic zasilacz 


minimalne wymagania chodzby od karty graficznej to 600 w 42 a i 12 v

 

Pisownia // jg


Użytkownik jacekgothic edytował ten post 06 marzec 2014 - 21:05

  • 0

#86 Mrozinho

Mrozinho
  • rowzór

  • 6561 postów
  • GG:629496

Napisano 15 luty 2014 - 12:28

Zasilacz sobie poradzi... To co podają producenci kart graficznych na opakowaniach ma się nijak do rzeczywistości. Cały Twój zestaw "pociągnie" około 330W więc będziesz miał zapas...


  • 0

#87 Blue PiK

Blue PiK
  • Gaduła

  • 394 postów
  • 3DMark 06:39200

Napisano 15 luty 2014 - 14:17

Jaką kartę kupiłeś?

To nie wina zasilacza bez GPU też system nie działa.

Przypadkowo znalazłem na forum EVGA. "chememan" miał też kod 124, przyczyną był podłączony do płyty przedni panel USB 3.0

Tak jak pisałem wcześniej po odłączaj wszystko niepotrzebne w tej chwili.


Użytkownik Blue PiK edytował ten post 15 luty 2014 - 16:20

  • 0

Podwoję swoją wiedzę, rzekło Zero.

 


#88 Mrozinho

Mrozinho
  • rowzór

  • 6561 postów
  • GG:629496

Napisano 15 luty 2014 - 14:20

Karta pacjenta to MSI GTX 770 2GB TF


  • 0

#89 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 15 luty 2014 - 15:13

nie mam przedniego panelu usb 3 xD 


w pon podejde do holendra z pracy i poprosze go by zadzwonil na gwarancje oddam plyte glowna zobaczymy co poradza


  • 0

#90 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 03 marzec 2014 - 14:55

a wiec czego si dowiedzialem :) wedlug serwisu jest to wina plyty glownej tylko po holendersku nie zabardzo zczailem ocb ale z tego co zrozumialem to prawdopodobnie ona nie jest kompatybilna z procesorem czy moze ktos sprawdzic asrock z87 extreme4 z intel i7-4770k


  • 0

#91 Warren1987

Warren1987
  • ♫ ♪ ♫...Do The Evolution???...♪ ♫ ♪

  • 2004 postów

Napisano 03 marzec 2014 - 23:17

Płyta jest na bank kompatybilna z płytą także pod takim tłumaczeniem może kryć się wszystko i nic. ASRock z chipsetem Z87 to nowa generacja płyt, Haswell też nowy - kto wie czy to wszystko jest aby na pewno dobrze dopracowane wierząc im w takie tłumaczenie. Czasem lepiej pozostać krok do tyłu - ale to tylko moje zdanie. Oby Ci szybko zwrócili sprawny sprzęt. 


Użytkownik Warren1987 edytował ten post 03 marzec 2014 - 23:17

  • 0

Intel i7 4790 @ 3,6 GHz, Raijintek Aidos, MSI H87-G43, Gigabyte GTX 1660 OC

A-DATA 4x4GB XPG 1600 MHz, ADATA SU800 256GB, WD Caviar Blue 1TB, Seagate Barraqcuda 1TB & 2TB

Zalman Z3, Tacens Valeo V 800W 80+ Silver, AOC G2460VQ6

Logitech G402 Hyperion Fury, Gigabyte K7 Force

Gigabyte MP100, Sharkoon Skiller SGH2


#92 Blue PiK

Blue PiK
  • Gaduła

  • 394 postów
  • 3DMark 06:39200

Napisano 05 marzec 2014 - 18:00

asrock z87 extreme4 z intel i7-4770k

Na stronie Asrocka jest podane, Lista obsługiwanych procesorów i twój CPU tam jest. Albo źle sobie prezetłumaczyłeś lub serwis napisał bzdury.

Test z 4670K

Test z 4770K


Użytkownik Blue PiK edytował ten post 05 marzec 2014 - 18:01

  • 0

Podwoję swoją wiedzę, rzekło Zero.

 


#93 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 08 marzec 2014 - 22:09

nie napisal i dobrze zrozumialem  :) tylko jest motyw ze koles chcial i sprzedac plyte glowna od siebie za drozsza cene ja tylko chcialem sprawdzic co wy o tym powiecie xD 


a wiec wyszlo szydlo z worka a wiec igielki z slota na procka niektore nie byly przylutowane fabrycznie ;/

wiec :P mam wrescie xD odnalazlem xD 


  • 0

#94 aparatnh

aparatnh
  • Autor tematu
  • Amator

  • 39 postów

Napisano 05 kwiecień 2014 - 15:34

mam juz odpowiedz na to wszystko okazalo sie iz dostalem wadliwy procesor szkoda ze po takim czasie wyszlo na jaw dziekuje wszystkim serdecznie 

;)


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych