Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Galaxy S nie chce się włączyć

I9000

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Clear

Clear
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 18:19

Cześć, mam problem z uruchomieniem swojego Galaxy S. A mianowicie: podłączyłem go do ładowania wieczorem na całą noc (jak to zawsze robie), rano patrze, a na wyświetlaczy widnieje duża "ikona" baterii na samym środku (ikona ta wygląda na pustą baterię), odłączyłem od prądu telefon (bateria zniknęła), potem próbuje włączać telefon, pokazuje się "Samsung Galaxy S", potem "CyanogenMOD", napis ten minie raz (tutaj następowało zawsze wyświetlenie napisu "BAKED" razem z piorunami, po czym ukazywał się pulpit) i powinien załadować się system, jednak wisi na tym i nic nie da się zrobić. Wyjmowałem baterię, wkładałem z powrotem, podłączałem z użyciem ładowarki/komputera i nic. Kiedyś, gdy mi się tak zrobiło wystarczyło podłączyć ładowarkę w czasie włączania telefonu i wszystko grało, ale teraz już na to nie reaguje  . Pomóżcie, to mój pierwszy telefon z androidem, mam go od września  . Nie chciałbym stracić danych z telefonu (chociaż jakiś tydzień temu robiłem synchronizację z kontem google - czy to uchroni chociaż moje kontakty?).


  • 0

#2 mozilla007

mozilla007
  • Amator

  • 71 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 20:05

Były jakieś oznaki uszkodzenia baterii typu napuchla czy coś ? Teekefon zalany luv kontakt z wilgocią miał ? Pierwsze co to robi się rest do ustawień fabrycznych. Spróbuj wgrać CM w tej samej wersji bez wipe.
  • 0

#3 dzumms

dzumms
  • Zapaleniec

  • 1059 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 20:12

System musiał się posypać.
  • 0

#4 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 31 styczeń 2014 - 23:37

Wgranie CM tej samej wersji nie uchroni i tak przed koniecznością zrobienia wipe'a. 

Jak na moje to zrób tego wipe, albo lepiej - znajdź jakiegoś stabilnego, nawet starszego CM'a.


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#5 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 01 luty 2014 - 09:20

Były jakieś oznaki uszkodzenia baterii typu napuchla czy coś ? Teekefon zalany luv kontakt z wilgocią miał ? Pierwsze co to robi się rest do ustawień fabrycznych. Spróbuj wgrać CM w tej samej wersji bez wipe.

 

Telefon nie był zalany i nie miał kontaktu z wilgocią.

 

Wgranie CM tej samej wersji nie uchroni i tak przed koniecznością zrobienia wipe'a. 

Jak na moje to zrób tego wipe, albo lepiej - znajdź jakiegoś stabilnego, nawet starszego CM'a.

 

Problem w tym, że telefon nie wchodzi w tryb recovery, za to wchodzi w tryb download. Próbowałem wgrywać różne Kernele, ale Odin w okienku "message" pokazuje:

 

 

"<ID:0/007> Added!!

<ID:0/007> Odin v.3 engine (ID:7)..
<ID:0/007> File analysis..
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)"

  • 0

#6 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 01 luty 2014 - 12:19

Kiedyś znajomy przyniósł mi SGS2 z podobnym objawem. Prawdopodobnie pamięć/bootloader się posypał. Uratowałem mu i9100 poprzez zabawę przez wgrywanie pitów - kosztem utraty około 2-3GB, ale telefon wstał i działa normalnie do dzisiaj. Nie wiem czy dla SGS1 jest taki sposób reanimacji - jednocześnie zaznaczam, że nie zawsze się udaje.


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#7 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 01 luty 2014 - 16:28

Wgrałem androida 2.3.6, ale teraz w kółko telefon włącza się i wyłącza (pojawia się logo Galaxy S i znika). Co mam zrobić? Na plus to, że wchodzi do Recovery.


  • 0

#8 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 01 luty 2014 - 20:01

Spróbuj zrobić wpie'a. Telefon złapał loopa.


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#9 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 03 luty 2014 - 09:16

Nie da się zrobić wipe. Wyskakuje takie coś:

 

DSC00136.jpg


  • 0

#10 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 03 luty 2014 - 09:22

Czyli tak jak mówiłem wyżej - prawdopodobnie pozostała zabawa z wgrywaniem pitów. Poczytaj wątki o uceglonym i9000. Miałem tak z SGS2 kolegi. Podobne komunikaty i nic nie dało się z tym zrobić. Kombinacja z wgraniem odpowiedniego pita, kosztem utraty 2-3GB pamięci - w najlepszym wypadku. W najgorszym już możesz nigdy nie włączyć telefonu - nie straszę.

 

Poszukaj gdzieś na forum Androida jak reanimować ten telefon - ja wypadłem już z tematu, bo pół roku nie bawiłem się w customowanie telefonu z Androidem.


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#11 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 04 luty 2014 - 06:15

Problem rozwiązany, dla potomnych - tutaj odpowiedni poradnik :) http://forum.android...nt-data-381779/ .


  • 0

#12 pan_waldek

pan_waldek
  • Nowicjusz

  • 24 postów

Napisano 04 luty 2014 - 15:05

Po prostu wystarczyło wgrać np. fabryczny soft na nowo. Po bożemu, ze wszystkimi pitami. U mnie w identycznej sytuacji to pomogło, chociaż I9000 wchodził w download tylko z rezystorkiem na USB (nie chciał przez VolDown+Power).


  • 0

#13 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 04 luty 2014 - 18:48

Właśnie nie, gdy wgrywałem tak soft to pokazywało się to, co na obrazku, który wstawiłem. Poz prostu uszkodzona została pamięć wewnętrzna telefonu, przez co musiałem wgrać specjalny rom przerobiony tak, żeby telefon brał kartę SD jako pamięć wewnętrzną.


  • 0

#14 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 04 luty 2014 - 19:05

A zostało coś "ugryzione" z całej pamięci i teraz masz mniej dostępnego miejsca?


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#15 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 05 luty 2014 - 08:57

Dostępna jest tylko pamięć karty pamięci pomniejszona o partycję 2GB dla systemu, pamięć wewnętrzna jest zupełnie wyłączona z udziału.


  • 0

#16 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 05 luty 2014 - 09:09

I telefon Ci tak padł sam z siebie? Wyłączył się i później wszystko tak jak opisałeś?

Znajomy miał tak z SGS2, ale stało się to przez robienie roota używając fake cwm.


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#17 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 05 luty 2014 - 09:50

Zrobiło mi się juz to kilka razy tak, że się wyłączył i nie chciał włączyć (uprzedzone to było lagami w systemie). Jednak stosowałem taki "myk", że wyjmowałem baterię, włożyłem, podłączyłem ladowarkę do telefonu bez SIM, potem wyłączyłem telefon, odłączyłem go, włożyłem SIM i podczas włączania telefonu wkładałem ładowarkę - wtedy się włączał :P

 

Jeszcze mam pewne problemy, telefon po wgraniu systemu włącza się 20minut, nie wiem, czy to nie wina mojej karty SD, kupiona jakieś 2 lata temu, może jakaś słaba/wolna. Potem po wyłączeniu telefonu i włączeniu wszystko jest OK, jednak system działa bardzo ociężale, próbowałem np ze sklepu Google ściągnąć przeglądarkę Operę to się ściągnęła, ale nie włącza, gra jakaś też się nie włącza, zawiesza się Launcher. Pierwszy mój telefon z Androidem i takie cyrki, bardzo mnie zraził do siebie ten system. Do tego nie mogę połączyć telefonu z komputerem, próbowałem instalować Samsung Kies, różne sterowniki, ustawiać różne tryby z telefonie, a komputer i tak nie widzi go, a gdy miał Cyanogenmoda to zawsze od razu załapywało wszystko na każdym komputerze bez problemu.


Użytkownik Clear edytował ten post 05 luty 2014 - 09:51

  • 0

#18 rysiooo

rysiooo
  • Nałogowiec

  • 1821 postów
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 05 luty 2014 - 13:10

Ten problem wynika z tego, że system masz postawiony na karcie. Karta jakiej szybkości?


  • 0

Nokia 3330 -> Siemens A52 -> Siemens S55 -> Sagem my400x -> Samsung D500 ->

Nokia N73 -> Nokia 5800 XE -> Nokia e66 -> Nokia N97 mini -> Samsung Galaxy ACE ->

Samsung Galaxy S -> Samsung Galaxy S2 -> Samsung Ativ S -> Lumia 920 -> Lumia 930 ->

iPhone 6 -> Lumia 735 -> Lumia 930 -> Xiaomi Redmi Note 2 -> Huawei P9 -> iPhone 7


#19 Clear

Clear
  • Autor tematu
  • Gaduła

  • 277 postów

Napisano 05 luty 2014 - 13:19

Nawet nie wiem, kupiona kiedyś w pobliskim sklepie z telefonami jeszcze do Nokii 6730c, w niej dobrze działała jako magazyn muzyki, zapewne jakiejś słabej klasy.

 

http://allegro.pl/ka...3944565832.html - ta chyba powinna być już dobra :) .


Użytkownik Clear edytował ten post 05 luty 2014 - 13:40

  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: I9000

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych