Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję

Konkurs wakacyjny Forum Benchmark.pl -

Dołączona grafika

Zdjęcie

Windows 7 się zawiesza, obraz i dźwięk zamrożone


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mbinek

mbinek
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 14 styczeń 2014 - 16:25

Witam,
Komputer: samsung np350usc-906pl (laptop)
system: win 7 HP 64 bit
Połączenie z internetem: Wifi > router > modem > ściana
Przeglądarka: Firefox

http://www.sendspace...c217735f9f46756
w paczce jest wyciąg z dziennika systemu i aplikacji. Mnie to nic nie mówi ale wiem że sa tacy którzy w magiczny sposób to rozumieją wink.gif

Zawiesza się przy czynnościach błahych, nie jestem pewien czy nie tyczy się to wyłącznie przypadków w których działa adobe flash player/ shockwave player.
Jak to wygląda?
Komputer zamarza na dobre razem z dźwiękiem (pierdzi z głośników). Wtedy zostaje mi tylko przytrzymanie guzika "power". Co robić? gdzie/jak szukać?
NA przeglądarce chrome dzieje się to samo. Zrobiłem skana anti-malware i microsoft security essentials i nic nie wykyryło

W ccleanerze sprawdziłem programy autostartu i mam tam coś takiego jak "mobilegeni daemon". Nie mam pojęcia co to jest i jak się tego pozbyć bo na dysku nie mogę tego znaleźć.


pobieranie plików zarówno przez przeglądarkę jak i klienta torrent również kończy się zawiasem :(


  • 0

#2 maniu141

maniu141
  • Amator

  • 28 postów
  • Miejscowość:Wierzchowice miasto bycze

Napisano 15 styczeń 2014 - 11:11

Sciagnij i zapuść combofixa, może cos pomoze


  • 0

#3 Inspectah

Inspectah
  • Amator

  • 67 postów

Napisano 15 styczeń 2014 - 11:30

Te objawy mi wyglądają na problemy z dyskiem twardym. Jeżeli masz dostęp do drugiego kompa, ściągnij sobie program HD Tune i sprawdź dyski twarde.


  • 0

#4 jarrino

jarrino
  • Pasjonat

  • 783 postów
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 15 styczeń 2014 - 11:33

Masz wirusa."Mobilegeni daemon".Czytałem,że można go usunąć AdvCleaner.....Ale może to być jeszcze inny problem jak pisze Inspectah.Tego wirusa usuń koniecznie....


Użytkownik jarrino edytował ten post 15 styczeń 2014 - 11:36

  • 0

i5 4670 ; Ga Z87X-UD3H ; GTX 760 OC ; Kingston 1600 16 GB ; Thermaltake Smart SE 630W





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych