Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

GTX570, System nie widzi karty po próbie aktualizacji sterownika.

GTX570 system nie widzi karty po aktualizacji sterownika

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Phan30

Phan30
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 21:45

Witam,

Dzisiaj chciałem zaktualizować sterownik do karty graficznej, z 331.65 whql do 331.93 BETA, ponieważ w BF'ie 4, pnkbster coś krzyczał z d3d9.dll i na forum tej że gry jedną z propozycji była aktualizacja sterownika, a że niesie to ze sobą dodatkowe korzyści (zazwyczaj), to się skusiłem... pech chciał że podczas aktualizacji instalator się wysypał... i potem już żadna wersja sterownika nie wskakiwała bo zwyczajnie mój ukochany GTX zniknął z listy urządzeń w systemie.

Czyściłem już pozostałości po tamtych sterownikach... w rejestrze... w katalogach systemowych... cuda na kiju, i nic nie pomaga :/.
Niby są te dziwne programy do wyszukiwania sterowników, tylko na co mi one skoro nic tej karty nie widzi... nawet programy do pomiaru temperatur (WTF).

Wszystko było dobrze do czasu aż nie zachciało mi się instalować sterownika BETA, który pewnie skopał coś w systemie podczas błędu, dlatego wykluczam z biegu możliwość usterki fizycznej karty.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?


  • 0

#2 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 21:59

No ale jakoś chyba jest widoczna w systemie , jak ? Skoro ci monitor działa i coś wyświetla.

 

Wrzuć screena z menadzera urządzeń.


  • 0

#3 Phan30

Phan30
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 22:07

A teraz uwaga... nie ma nawet zakładki "Karty Graficzne".

http://img42.imagesh...2/7580/aqon.jpg


  • 0

#4 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 22:30

Ha no to nieżle. A jak uruchomisz akcję skanuj?

 

 

W Widok- pokaż ukryte urządzenia.

 

Może w sterowniki niezgodne z plug and play się pokaże ?


Użytkownik Slawlos edytował ten post 20 grudzień 2013 - 22:34

  • 0

#5 Phan30

Phan30
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 23:10

Myślę że ta karta to w tym momencie "Display", tylko że nie da się z tym nic zrobić...  bo jak się otworzy "właściwości", to jedyne co można przeczytać to: "sterowniki do tego urządzenia nie zostały zainstalowane" (kod 28) oraz "To urządzenie nie wykorzystuje żadnych zasobów ponieważ wystąpił w nim problem".

 


Użytkownik Phan30 edytował ten post 20 grudzień 2013 - 23:15

  • 0

#6 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 23:34

Usuń je to system je ponownie zaktualizuje. Może być potrzeby restart.


  • 0

#7 Phan30

Phan30
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2013 - 23:59

Kiedy usunę to co tam jest, to "Display" zamienia się w "Kontroler Wideo (VGA)" po czym zaraz znów próbuję coś zainstalować i jebs... error i znów pokazuje się jako "Display".


  • 0

#8 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 11:17

To spróbuj też usunąć sterowniki z urządzeń systemowych do PCI express controller i zrobić reset.


  • 0

#9 Phan30

Phan30
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 13:49

Tak... odinstalowałem wszystkie sterowniki od płyty głównej, zainstalowałem je ponownie.... i jedyne co się zmieniło to pojawiła się w zakładce "karty graficzne", "standardowa karta graficzna VGA" tylko że dalej nie mogę zainstalować w żaden sposób sterownika. Kiedy próbuję go zainstalować za każdym razem kończy się to niepowodzeniem a następnie karta graficzna w menedżerze zamienia się w "Display".


  • 0

#10 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 14:52

W jaki sposób robiłeś tą deinstalację ?


  • 0

#11 Phan30

Phan30
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 6 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 15:32

Co to ma za znaczenie?, bo nijak nie rozumiem. Zrobiłem to bo już nie mam pomysłów i jak widać inni też nie mają. Strzelanie we wszystko i nic... a to się robi bardzo frustrujące.

W menedżerze wywaliłem sterowniki od chipset'u a następnie foldery MSI wszelakie i zainstalowałem z płyty dołączonej do MOBO ponownie. Tylko dało to jedno wielkie G****.

Sterowniki zaczynają się instalować tylko przy 1/5 coś haczy i wywala "niepowodzenie", co oznacza że coś gdzieś blokuje instalacje tylko że użyłem już XXX programów do wyrzucania starych/niepotrzebnych/poprzednich sterowników z rejestru... z folderów... ze wszystkiego i dalej to samo.


  • 0

#12 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 21 grudzień 2013 - 15:36

No jak już tak zamieszałeś to pewnie tylko ponowna instalacja windowsa coś tu pomoże.


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GTX570, system, nie, widzi, karty, po, aktualizacji, sterownika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych