Witam forumowiczów ,
Mój komputer:
płyta MSI P35 NEO2 Fr
3 GB RAM DDR2 800Mhz
Zotac Geforce GTX 460 1GB RAM GDDR5
zasilacz Top Power 450W
Pentium Dual-core E6500 ~~ 3.3 GHz
Zgoła przepraszam jeżeli umieściłem mój problem w złym miejscu , jednakże nie byłem pewien gdzie powinien być on wstawiony.
Przęjdę do rzeczy ; mam starego PC i lubię grać na nim. Gram we wszystko , działa Far Cry 3 ,Crysis 2 i 3, BF3 i inne... mimo że nie spełniam nawet wymagań minimalnych tych gier. Jak gram? No nie powiem ,że na full detalach ale średnie/wysokie w full HD. Wtrącam tutaj wątek innych gier bo na przykład w AC III czy IV nie zagram wcale A W Batmana Arkham Origins i owszem wraz z DX11 na full
Jednakże rzeczywista wydajność mojej karty znacząco odbiega od testów rozsianych w internecie. Na przykład na benchmarku w recenzji Assassin's Creed Brotherhood podają że ta karta wyciśnie ok 40-60 fps na maksymalnych ustawieniach .Dla mnie jest to mit , średnio pomiędzy zatłoczonymi ulicami miasta a dachami wież Borgiów mam jakieś 20-50 fps. Gdzie średnio łażąc po mieście wychodzi jakieś 25fps... To dziwne bo przecież niektóre gry nowsze takie jak batman śmigają a stary AC działa kiepsko..
Moje pytanie do Was forumowicze , czy jst to rzeczywiście spowodowane słabą platformą testową (moim komputerem) ? Jak to jest z tymi grami a optymalizacją na PC?