Witam, około tygodnia temu zakupiłem kilka nowych części komputerowych, między innymi chłodzenie Megahalems Black przeznaczone na Core i7 3770K. Do tej pory nie miałem jeszcze czasu tego złożyć, a sytuacja jest taka, że komputer cały czas potrzebny i na dłuższy przestój nie mogę sobie pozwolić. Niestety jeszcze przed demontażem płyty mam pewne wątpliwości odnośnie zamontowania backplate'u od Megahalemsa, ale po kolei.
Z ciekawości kilka filmów z montażu Megahalemsa już oglądnąłem, między innymi TEN .
Ostatnio nawet miałem dostęp do płyty bardzo podobnej na pierwszy rzut oka MSI Z77A-G45 i z ciekawości przymierzyłem sam backplate Megahalemsa (bez żadnych nakrętek, podkładek itp.) do tej G45 i wystaje na maksylamnie 1mm ponad luty płyty głównej (trochę obawiam się jakiegoś spięcia, ale ufam że inżynierowie przemyśleli sprawę).
Moja płyta główna jak już wspomniałem to MSI Z77A-GD65. Jej spodnia część prezentuje się TAK . Jest tu kilka elementów więcej niż na Z77A-G45. Mam na myśli te siedem układów umiejscowionych zaraz przy oryginalnym backplate płyty głównej. Mogę mieć problemy z montażem tego chłodzenia w związku z obecnością tych elementów ?