Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Freeze komputera - powód


Najlepsza odpowiedź mikijoe, 27 sierpień 2014 - 13:59

Wszystko już jest unormowane. Temat można zamknąć. Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
49 odpowiedzi w tym temacie

#21 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 20:54

Sorry nie napisałem chodziło mi o ster od usb o nazwie usbfilters ale już działa wszytko ładnie nie nic w menedżerze a ni w podglądzie zdarzeń jeszcze wrzucę dla pewności parę rzeczy. :)

SYzc1qh.jpg


qF99HoQ.jpg


Wszystko ok z HDD?


Przed chwilą znów klawa przestała działać ale restart pomógł w podglądzie zdarzeń i menedżerze ustawień nic nie było.

Mam ją bezprzewodową, więc może nadajnik szwankuje jakaś dobra to klawa nie jest Genius (szrot).


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#22 maniek1310

maniek1310
  • Dyskutant

  • 183 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 20:57

Jakim programem robiłeś ten SMART dysku ?? Najlepiej jak byś dał z programu HDTune (zakładka Health).


  • 0

CPU - AMD APU A8-5600k 3,6 GhZ      MOBO - GIGABYTE F2A85XM-HD3  
RAM - Kingston DDR3 4GB 1600MHz HyperX       HDD - WD Caviar 500GB AAKX SATA3
Napęd - LG GH24NS95 SATA       Zasilacz - Aerocool ATX 450W VP-450         Obudowa - I-BOX ORION 919
eRmail.pl - zarabianie za wypełnianie ankiet


#23 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 21:03

HDDScan  i Crystal Disk Info na pierwszej str.


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#24 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 12 grudzień 2013 - 21:17

Dysk ok, to nie dysk.


  • 0

#25 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 13 grudzień 2013 - 20:19

Ok. Jeżeli to nie dysk to co? CPU, GPU, RAM i HDD odpada. Zostaje MOBO i PSU.

Zobaczę jak się potoczy na razie chodzi ładnie, nawet trochę szybciej.

Klawa pewnie nie działała bo nadajnik miałem z tyłu PC, a teraz podłączyłem z przodu.

 

Zobaczymy.  :>


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#26 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 13 grudzień 2013 - 20:48

Ja tam nie wiem ;p

Ale jeśli miałeś zawirusowany ten komp może byś przeinstalował windows i wyczyścił wszystko do zera.

Może coś tam jeszcze zostało.


  • 0

#27 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 13 grudzień 2013 - 21:23

Oj miałem ale MBAM sobie poradził, Avasta używam i czyszczę CCleanerem.


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#28 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 13 grudzień 2013 - 21:28

To może zrób jakiś log z  ComboFix to pooglądamy ? ;p


  • 0

#29 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 12:48

Może być OTL?


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#30 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 13:21

Może być.


  • 0

#31 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 13:30

http://www.sendspace...55b12eedaef94ea

http://www.sendspace...a646d78beaa86f9

 

Tu zgrałem. Na screenie by się nie zmieściło. :)


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#32 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 20:15

To jakie były pierwotnie taktowania twojej karty grafiki a jakie masz ustawione teraz ?


  • 0

#33 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 20:29

Teraz mam pierwotne ustawione czyli  860/1100.


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#34 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 20:31

W logu nic ciekawego nie widzę.


  • 0

#35 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 20:38

Podziękować :D Teraz tylko zobaczymy czy będzie coś się działo.


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#36 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 14 grudzień 2013 - 20:51

Czyli dopiero teraz obniżyłeś taktowanie ?


  • 0

#37 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 13:47

Nie taktowanie obniżone mam od czasu wystepowania bialego ekranu. Pierwsza strona.

Zastanawia mnie tylko jedno mam krotki pisk po wyłączeniu kompa raz cichy raz głośny ale zawsze jest, z tego co pamiętam na starej płycie tez tak było chyba. 

 

Czy coś może oznaczać?


  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#38 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 15:13

Może karta dźwiękowa / głośniki tak piszczą przy przełączaniu ?


  • 0

#39 mikijoe

mikijoe
  • Autor tematu
  • Amator

  • 37 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 19:12

Xonar lezy u producenta wiec to nie on. Dźwięk jest ewidentnie od strony przodu kompa moze to dysk.
Może sie pozycjonuje?
  • 0

FX 6100 MSI 6850 GA-970A-UD3 8GB CRUCIAL 1333MHZ 600W OCZ


#40 Slawlos

Slawlos
  • Gaduła

  • 427 postów

Napisano 15 grudzień 2013 - 19:45

Otwórz obudowę, przystaw ucho i sprawdz ;p


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych