Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Komputer z ESC.pl

esc.pl

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamileek13

kamileek13
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 09 listopad 2013 - 13:16

Jak w nazwie tematu, komputer nie chcę się uruchomić. Nie mam bladego pojęcia co się z nim stało., także nie wiem czy warto się bawić w samodzielną naprawę czy od razu dzwonić do serwisu.biggrin.png Całość wygląda tak:

1) x4bv.jpg

2) i1bi.JPG

3) Na tym momencie się zatrzymuje praca komputera:

541q.jpg

 

Specyfikacja komputera:
Procesor: AMD X4 FX 4130 3.8GHz 

Płyta Główna: MSI 760G series

Pamięć: DDR III 8GB 1333MHz CL9

Dysk Twardy: Seagate 1TB 64MB cache SATA

Karta graficzna: AMD Radeon HD7730 2GB

Zasilacz: POWERTEC 420W
 

Dodam, że komputer został kupiony niespełna 1,5 miesiąca temu.


  • 0

#2 AMD Overclocker

AMD Overclocker
  • Entuzjasta

  • 501 postów
  • Miejscowość:26-110 :)

Napisano 09 listopad 2013 - 13:43

Wygląda na padnięty dysk


  • 0

CPU:Intel Core I7 3770k 4.4GHZ GPU:EVGA GTX 690 4GB RAM:6GB GoodRam 1333MHz Cooler:Macho 120Case:Fractal Define R4 Mobo:MSI Z77-G43 Gaming HDD:Segate Barracuda 1TB  6x Enermax Appolish PSU:SuperFlower 850W


#3 Łukasz_966

Łukasz_966
  • Entuzjasta

  • 683 postów

Napisano 09 listopad 2013 - 14:00

albo coś nie tak z kontrolerem sata, podłącz inny dysk wtedy będziesz miał pewność.

A co do zasilacz wymień ten złom na coś dobrego ;) bo w przyszłości mogą być problemy...


Użytkownik Łukasz_966 edytował ten post 09 listopad 2013 - 14:38

  • 0

#4 kamileek13

kamileek13
  • Autor tematu
  • Nowicjusz

  • 2 postów

Napisano 09 listopad 2013 - 15:30

albo coś nie tak z kontrolerem sata, podłącz inny dysk wtedy będziesz miał pewność.

A co do zasilacz wymień ten złom na coś dobrego ;) bo w przyszłości mogą być problemy...

Jutro będę miał dostęp do innego dysku to sprawdzę w czym tkwi problem. Co do zasilacza to polecisz coś w miarę przystępnej cenie?


  • 0

#5 AMD Overclocker

AMD Overclocker
  • Entuzjasta

  • 501 postów
  • Miejscowość:26-110 :)

Napisano 09 listopad 2013 - 20:45

XFX 450W lub ThermalTake SE 530W modular


  • 0

CPU:Intel Core I7 3770k 4.4GHZ GPU:EVGA GTX 690 4GB RAM:6GB GoodRam 1333MHz Cooler:Macho 120Case:Fractal Define R4 Mobo:MSI Z77-G43 Gaming HDD:Segate Barracuda 1TB  6x Enermax Appolish PSU:SuperFlower 850W


#6 dam111111

dam111111
  • Maniak

  • 5187 postów

Napisano 10 listopad 2013 - 11:45

Wygląda na padnięty dysk

Ta odrazu padniety :D

Myśle że wystarczy reinstalacja systemu ;)


Płyta Główna: MSI 760G series

A dokładny model :menda:


  • 0

#7 usunięty

usunięty

Napisano 11 listopad 2013 - 20:37

Tak to jest, jak się kupuje gotowce :wariat:

 

Wymień zasilacz na porządny (do testów możesz pożyczyć od kogoś jakiś spoza czarnej listy zasilaczy), w biosie ustaw  startowanie peceta z napędu optycznego i odpal jakiegoś Linuksa, np. Ubuntu (pobierz i wypal płytkę u kolegi - ewentualnie zrób botowalnego pendrive). Jak uruchomisz Linuksa to sprawdź, czy poprawnie widzi Ci dysk twardy. Pokaż też status smart dysku wykonany programem MHDD (pobierz i wypal u kolegi - uruchom z płyty tak, jakbyś uruchamiał system z płyty).

 

Napisz, jakie wyniki.


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: esc.pl

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych