Skocz do zawartości


Uwaga, ta strona używa Cookies
Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.
Dowiedz się więcej    
Akceptuję
Zdjęcie

Windows 7 64 bit , brak sterowników .

windows 64 bit sterowniki bartek

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#21 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 01 październik 2013 - 20:02

jak pisał gepardmak "przełącz dysk na inny port" nie te 2 po prawej na płycie bo je obsługuje inny kontroler

(Silicon Image Serial ATA connectors (7-pin SATA_E1;7-pin SATA_E2))

 

 

EDIT

 

Opcje BIOS "JMicron" - odpowiadają za port ATA i eSATA na tylnym panelu i nie maja wpływu na ten problem

 

Przełączenie dysku na 1 z 5 (SATA1 do SATA5) portów kontrolowanych przez Intel® ICH10R rozwiąże problem

 

jak by co to trzeba będzie pokazać wcześniej ściągnięty sterownik - ale pewnie bez tego wszystko ruszy


Użytkownik wrzesi0 edytował ten post 01 październik 2013 - 20:39

  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#22 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 06:55

jak pisał gepardmak "przełącz dysk na inny port" nie te 2 po prawej na płycie bo je obsługuje inny kontroler

(Silicon Image Serial ATA connectors (7-pin SATA_E1;7-pin SATA_E2))

Ok zrobie to rano .


jak pisał gepardmak "przełącz dysk na inny port" nie te 2 po prawej na płycie bo je obsługuje inny kontroler

(Silicon Image Serial ATA connectors (7-pin SATA_E1;7-pin SATA_E2))

 

 

EDIT

 

Opcje BIOS "JMicron" - odpowiadają za port ATA i eSATA na tylnym panelu i nie maja wpływu na ten problem

 

Przełączenie dysku na 1 z 5 (SATA1 do SATA5) portów kontrolowanych przez Intel® ICH10R rozwiąże problem

 

jak by co to trzeba będzie pokazać wcześniej ściągnięty sterownik - ale pewnie bez tego wszystko ruszy

Ok , przepinałem do wszystkich 1,2,3,4,5 . NIC . Ale zauważyłem pewną rzecz . Mam 2 te dvd , SATA , ATA , Kabel z SATA idzie to tego co jest odłączony ! Gościu jak u mnie był do naprawy kompa powiedział że poco mi 2 podłączone i go odłączył . Więc do jednego dvd jest podłączony TYLKO kabel SATA , nie wiem czy to ma jakieś znaczenie . Po prostu nie da się go otworzyć .LGGSAH62N_sata2.jpgNie wiem czy to jest to , tylko ten obrazek mi pasował. Mam podpięty ten kabel po prawej , tego po lewej niema . Po kompie wala się kilka wolnych kabli , może to jeden z nich.


Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 06:57

  • 0

#23 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 07:00

to podłącz zasilanie (ta szersza wtyczka) do DVD i użyj tego napedu do instalacji


  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#24 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 07:03

to podłącz zasilanie (ta szersza wtyczka) do DVD i użyj tego napedu do instalacji

Spoko , ale to po szkole . Dzisiaj do 15 :(


  • 0

#25 radam5

radam5
  • czasami się wtrącę

  • 810 postów

Napisano 02 październik 2013 - 08:24

Ja mam tak : SATA 1 : NOT DETECTED SATA 2 : NOT DETECTED SATA 3 : NOT DETECTED SATA 4 : NOT DETECTED SATA 5 : NOT DETECTED SATA 1 : NOT DETECTED SATA E1 : (Jakieś numerki i literki)

 

Po pierwsze komputer nie wykrywa Ci dysku i stąd problem,

Po drugie żeby przestawić tryb pracy z IDE na AHCI to w MAIN wchodzisz w Storage Configuration i tam są opcje od tego

 

 

Po 3 , http://www.youtube.c...h?v=YuC83DEdwu0 Jak on to zrobił ?! :o

 

Czy mi się wydaje czy po prostu gościu nawet nie doszedł do wyboru dysków? A wtedy chyba pokazuje się ten błąd. Tylko zaakceptował licencję i pokazał okno z wyborem uaktualnienia lub czystej instalacji.

 

A windowsa możesz pobrać stąd http://heidoc.net/jo...-download-links

 

 

Sprawdź jeszcze ustawienia w BOOT

Boot priority ma być pendrive oraz first boot - USB


Użytkownik radam5 edytował ten post 02 październik 2013 - 08:43

  • 1

CPU ->i5 7500 Mobo -> Gigabyte GA-B250-HD3P Ram ->2x8GB Crucial Ballistix GPU -> Gigabyte GTX1050ti 4GB HDD-> SSD Corsair F60 + WD500 Prąd -> OCZ MXS 700W Buda -> Zalman Z3 biała Klawiatura ->Microsoft sidewinder x4 Mysz -> Gigabyte M8000x + Razer Sphex


#26 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 15:54

to podłącz zasilanie (ta szersza wtyczka) do DVD i użyj tego napedu do instalacji

Nie mam takiej wtyczki . 

 

A windowsa możesz pobrać stąd http://heidoc.net/jo...-download-links

Stąd właśnie go pobierałem

 

 

Po pierwsze komputer nie wykrywa Ci dysku i stąd problem,

I co mam zrobić z tym fantem ? 

 

Widocznie nie pogram sobie w BF 4 :(


Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 15:56

  • 0

#27 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 16:51

czy jak podłączyłeś dysk pod SATA 1 w Biosie byo go widac pod SATA 1?

 

EDIT

 

zaraz zaraz - jak była lista z bios to miałes tylko podpięte coś na pozycji E1

 

(jakimi złączami ty masz podpiety dysk i DVD)

 

z tego co opisałeś to masz

1 DVD z podpiętym kablem SATA (czerwony) z niepodłączonym zasilaniem - wpięte to jest w płytę?

1 DVD jakie ATA? - sata?

1 dysk twardy - sata


ok podłącz dysk pod sata1 i

 

następna próba z podaniem stera z pendriva

 

z katalogu others pobierz / rozpakuj i na pena 

 

JMicron JMB36X(JMB363) Controller Driver V1.17.49.4 for 32/64bit Windows XP & Windows Vista & Windows 7.(WHQL)

 

z katalogu chipset

 

Intel® Chipset Software Installation Utility V9.1.1.1019 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit Windows 7.(WHQL)

 

któryś musi zadziałać 

 

zakładajac że po podpięciu dysku pod sata 1 widać w Biosie tam typ dysku


Użytkownik wrzesi0 edytował ten post 02 październik 2013 - 16:55

  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#28 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 16:55

1 DVD z podpiętym kablem SATA (czerwony) z niepodłączonym zasilaniem - wpięte to jest w płytę?

Właśnie gdzieś był nad dyskiem wciśnięty kabel zasilający , podpiąłem go .

SCREEN : http://scr.hu/1r91/f8598

 

 

 

 

 

 

EDIT : Mój komputer powaliło xD , zaczął wykrywać pendrive jako dysk wymienny  . System plików FAT32 :D

Co łączy się z tym że podczas instalacji kiedy klikam "browse" wykrywa mi go jako "Removable disc" i nie mogę w niego wejść :) Teraz się boję że ten kabel co był nad dyskiem wciśnięty był do czegoś podłączony , ale wątpię :)


Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 16:57

  • 0

#29 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 17:03

a odepnij od dvd LG szeroką taśmę - i zacznij instalacje z drugiego DVD


  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#30 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 17:08

a odepnij od dvd LG szeroką taśmę - i zacznij instalacje z drugiego DVD

Problem w tym że od ?roku? coś dziwnego się stało i obydwa dvd strasznie opornie się otwierają ;( Muszę klikać 99999 razy żeby się otwarło (Gościu był sprawdzać , nic tam nie jest zapchane) Ok , będę próbować z tym odpięciem :)


  • 0

#31 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 17:12

to otwórz igłą - włóż w ten mały otworek dłuższą igłę i się otworzy


  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#32 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 17:26

to otwórz igłą - włóż w ten mały otworek dłuższą igłę i się otworzy

Nadal wychodzi error , spróbował bym jeszcze z tymi plikami co mi teraz podałeś ale nie wykrywa mi pendrive tylko dysk wymienny ;3

 
Edit
Jaki ja durny jestem , co ja chcę żeby mi otwierało skoro usunąłem rzeczy z pendrive ;D

Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 17:31

  • 0

#33 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 17:37

daj wszystkie stery te nowe i stare -musi zaskoczyć któryś

 

ważne w Biosie musi być widać HDD


  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#34 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 17:51

daj wszystkie stery te nowe i stare -musi zaskoczyć któryś
 
ważne w Biosie musi być widać HDD

Czyli ? Teraz jak włączyłem ten 2 dysk do SATA 1 to jest :  SATA 1 :ATApi czy coś takiego  SATA 2 : NOT DETECTED SATA 3 : NOT DETECTED SATA 4 : NOT DETECTED SATA 5 : NOT DETECTED   SATA E1 : (Jakieś numerki i literki)[/size]
Tak ps . nadal nic . Próbowałem z tymi 2 plikami .[/size]
 

 Ta płytka się przyda do czegoś ?


Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 17:59

  • 0

#35 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 17:55

CZYLI POD SATA1 JEST DVD LITEON (ATAPI HAS124) ?! - MIAŁ BYĆ DYSK TWARDY

JAK POD SATA E1 PISŁAO - ST3500418AS - TO ZAMIEŃ TE WTYCZKI MIEJSCAMI


Użytkownik wrzesi0 edytował ten post 02 październik 2013 - 17:56

  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#36 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 18:32

CZYLI POD SATA1 JEST DVD LITEON (ATAPI HAS124) ?! - MIAŁ BYĆ DYSK TWARDY

JAK POD SATA E1 PISŁAO - ST3500418AS - TO ZAMIEŃ TE WTYCZKI MIEJSCAMI

Z płyty żadne stery nie działają , te co wysyłasz też , chyba się poddaje . Przepinałem to chyba z 10 razy :( Chyba że coś w biosie zwaliłem . Straciłem już chęci i nadzieję , jak widać w BF`a sobie nie pogram .


Użytkownik bartek2202 edytował ten post 02 październik 2013 - 18:33

  • 0

#37 wrzesi0

wrzesi0
  • Zapaleniec

  • 1105 postów
  • Miejscowość:Reda

Napisano 02 październik 2013 - 18:40

przywróć bios do ustawień standardowych i jak nic nie da to - Hm - brak pomysłów


  • 1

CPU:AMD R7 2700X MoBo:Gigabyte X570 Aorus Elite RAM:32GB GoodRam IRDM 3600 CL17 GPU:EVGA GTX 1080 SC SSD:Samsung 970 Evo Plus 500GB HDD: Seagate 2TB PSU:Corsair HX 650W Case: be quiet! Dark Base 700 Cooler: be quiet! Dark Rock Pro 4 Monitor: Philips BDM3270QP  Mouse: SteelSeries Rival 600 Keyboard: Corsair K50 Audio: Behringer MS40+Yamaha YST-SW215+Beyerdynamic DT880 Chrome SE


#38 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 02 październik 2013 - 18:58

przywróć bios do ustawień standardowych i jak nic nie da to - Hm - brak pomysłów

Dobra , nie działa . Czyli koniec . Wielka szkoda no ale co poradzić . Będę czekać na oficjalną premierę BF`a bo beta jest tylko dla 64 bit .


  • 0

#39 radam5

radam5
  • czasami się wtrącę

  • 810 postów

Napisano 02 październik 2013 - 20:09

zrób fotkę komputera w środku, może cały czas źle podłączasz kable.


  • 0

CPU ->i5 7500 Mobo -> Gigabyte GA-B250-HD3P Ram ->2x8GB Crucial Ballistix GPU -> Gigabyte GTX1050ti 4GB HDD-> SSD Corsair F60 + WD500 Prąd -> OCZ MXS 700W Buda -> Zalman Z3 biała Klawiatura ->Microsoft sidewinder x4 Mysz -> Gigabyte M8000x + Razer Sphex


#40 bartek2202

bartek2202
  • Autor tematu
  • Dyskutant

  • 170 postów

Napisano 03 październik 2013 - 05:48

zrób fotkę komputera w środku, może cały czas źle podłączasz kable.

Zrobię to ale po szkole , na razie nie mam czasu .


  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: windows, 64, bit, sterowniki, bartek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych